loader

Nederlandse/ Europese drone regels

Wij zijn een EASA EU Specific drone bedrijfslicentie houder

Elke dronepiloot moet zich houden aan de luchtverkeersregels en strenge veiligheidseisen. Cineshoots is op de hoogte van en werkt altijd volgens de Nederlandse/Europese drone wet- en regelgeving voor het vliegen met drones. Dankzij onze volledige EASA EU Specific licentie (Remote Operator Certificate) mogen wij veel meer met onze drones doen dan de meeste andere dronepiloten en dronebedrijven. Indien nodig kunnen we ontheffingen aanvragen voor speciale situaties zoals vliegen buiten het gezichtsveld, dus neem altijd contact met ons op om te vragen wat mogelijk is en wat niet.

Wij mogen in heel Europa vliegen:

 • Binnen 25 meter van personen of gebouwen op een professionele filmset (Ook binnen de bebouwde kom wanneer de vlieglocatie is gesloten voor niet-filmsetleden).
 • EVLOS en FPV missions!
 • In civiele en militaire CTR’s, waaronder Schiphol en andere luchthavens
 • Binnen 25 meter van objecten, schepen, voertuigen (verkeer), spoorwegen etc.
 • Binnen 25 meter horizontale afstand van de overbelaste gebieden van steden, dorpen of nederzettingen.
 • Tot maximaal 120 meter hoog en een afstand binnen in het zicht van de piloot.
 • Vliegen in het donker
 • En meer… neem altijd contact met ons op om te vragen wat mogelijk is en wat niet!

De drone-bedrijfslicentie van Cineshoots is geregistreerd bij de EASA onder UAS-operatorregistratienummer: NLDoyhg6yl91zgtj

EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven: Alles wat je moet weten

Inleiding

In de steeds veranderende wereld van drones spelen regelgevingen een cruciale rol bij het waarborgen van veiligheid en verantwoorde operaties. Voor bedrijven gevestigd in de Europese Unie (EU) die zich bezighouden met commerciële drone-operaties, is het verkrijgen van de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven een belangrijke mijlpaal. Deze uitgebreide licentie stelt dronebedrijven in staat om legaal te opereren binnen de EU en zich te houden aan de richtlijnen van de Europese Unie Aviation Safety Agency (EASA).

EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven

De EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven is een certificering die dronebedrijven autorisatie verleent om commerciële drone-operaties uit te voeren in overeenstemming met de EASA-regelgeving. Deze licentie geeft aan dat een bedrijf voldoet aan de strenge eisen die zijn gesteld door de EASA en beschikt over de nodige expertise, infrastructuur en veiligheidsmaatregelen om drones veilig en verantwoord te kunnen opereren.

Om de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven te verkrijgen, moeten bedrijven een grondig aanvraagproces doorlopen waarbij zij aantonen dat zij voldoen aan verschillende operationele, technische en veiligheidsnormen. Na goedkeuring krijgen bedrijven toestemming om commerciële drone-operaties uit te voeren in de EU en profiteren zij van de voordelen van het opereren binnen een gereguleerd kader.

Voordelen van de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven

 1. Verbeterde geloofwaardigheid: Het verkrijgen van de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven toont aan dat een bedrijf toegewijd is aan professionaliteit, veiligheid en naleving van de industriestandaarden. Deze certificering verhoogt de geloofwaardigheid van het bedrijf en wekt vertrouwen bij klanten en stakeholders.
 2. Uitgebreide zakelijke mogelijkheden: Met de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven krijgen bedrijven toegang tot een breed scala aan zakelijke mogelijkheden. Ze kunnen drone-operaties uitvoeren die voldoen aan de EASA-regelgeving, zoals luchtsurveys, inspecties, fotografie en meer.
 3. Naleving van wettelijke vereisten: De EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven zorgt ervoor dat bedrijven volledig voldoen aan de geldende wettelijke vereisten. Dit vermindert het risico op juridische sancties en verstoringen van de bedrijfsactiviteiten.
 4. Toegang tot beperkte gebieden: Bepaalde gebieden, zoals luchthavens of gevoelige locaties, vereisen speciale autorisatie voor drone-operaties. Met de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven kunnen bedrijven vergunningen aanvragen om in deze beperkte gebieden te opereren, waardoor hun operationele mogelijkheden worden uitgebreid.

FAQ

1. Wat zijn de vereisten voor het verkrijgen van de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven?

Om in aanmerking te komen voor de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven, moeten bedrijven aan de volgende vereisten voldoen:

 • In het bezit zijn van een geldig drone-operatorcertificaat dat is afgegeven door de nationale luchtvaartautoriteit van een EU-lidstaat.
 • Een gedocumenteerd veiligheidsbeheersysteem hebben.
 • Personeel in dienst hebben met de vereiste kwalificaties en expertise op het gebied van drone-operaties.

2. Hoelang duurt het om de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven te verkrijgen?

De duur van het aanvraagproces kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de volledigheid van de aanvraag, de complexiteit van de operaties en de werklast van de regelgevende autoriteiten. Gemiddeld kan het enkele maanden duren om het aanvraagproces te voltooien en de licentie te ontvangen.

3. Kunnen niet-EU-bedrijven de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven aanvragen?

Ja, niet-EU-bedrijven kunnen de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven aanvragen als ze aan de vereiste criteria voldoen en van plan zijn commerciële drone-operaties binnen de EU uit te voeren.

4. Wat gebeurt er als een bedrijf opereert zonder de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven?

Het opereren zonder de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven is een overtreding van de regelgeving die is opgesteld door de EASA. Bedrijven die zonder de vereiste licentie opereren, kunnen te maken krijgen met juridische sancties, waaronder boetes, en mogelijke opschorting of beëindiging van drone-operaties.

5. Is de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven geldig in alle EU-lidstaten?

Ja, de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven is geldig in alle EU-lidstaten. Zodra verkregen, kunnen bedrijven hun drones in elk EU-land gebruiken terwijl ze zich houden aan de EASA-regelgeving.

6. Is de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven vernieuwbaar?

Ja, de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven is vernieuwbaar. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de EASA-regelgeving en periodieke beoordelingen ondergaan om hun licentie te vernieuwen.

Conclusie

De EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven is een essentiële certificering voor dronebedrijven die actief zijn binnen de Europese Unie. Deze licentie toont niet alleen de toewijding van een bedrijf aan veiligheid en professionaliteit, maar opent ook nieuwe zakelijke mogelijkheden en zorgt voor naleving van de EASA-regelgeving. Door de EASA EU Specifieke Licentie voor Dronebedrijven te verkrijgen, kunnen bedrijven floreren in de dynamische drone-industrie en opereren binnen een gereguleerd en verantwoord kader.

© Cineshoots.com - All rights reserved